Diferenciar Govern de partit

Des de que Esquerra Republicana de Catalunya va entrar a govern  per segona vegada el passat mes de Novembre i va apostar per posar els màxims representats del partit a Govern, s'ha pogut copsar que el partit n'ha sortit afeblit. Anem coixos, vaja. Així s'ha comprovat en cada petita crisi de govern o en les divergències que han sorgit entre els tres partits de l'equip de govern.

[@more@]

I això a que és degut? Creiem des d' Esquerra independentista que això és degut a que Esquerra a perdut perfil propi. És a dir, que quan ha de queixar-se d'algun desacord amb altres partits de Govern li costa desmarcar-se'n ja que els principals pilars del partit formen part del Govern i no tenen les mans lliures per poder remarcar aquest perfil propi d'Esquerra i que molta gent ja fa uns mesos que reclama. Sempre davant del risc de quedar malament amb el partit o l'electorat o amb el govern del qual formem part o tots alhora, sense massa marge de maniobra real. Quan passa això és quan la gent comenta que Esquerra és marca blanca del PSC. Perquè se'ns difumina dins la política de govern i no som capaços de marcar l'agenda del propi Govern tal i com vam fer amb l'anterior legislatura amb el tema Estatut o seleccions catalanes entre d'altres coses que eren centre de comentari i debat públic,  marcant així l'agenda política del país.

Es per això que Esquerra independentista en el seu manifest que va publicar el passat 4 de Juny aposta per diferenciar partit de Govern. Que a Esquerra hi hagi no només un únic líder sinó diversos. En altres paraules tornar a l'Esquerra Republicana de Catalunya de la segona república on teníem diversos líders amb pública i reconeguda notorietat. D'aquesta manera Esquerra podria marcar un perfil propi i intentar dur a terme i marcar l'agenda política del país. Tot i que ja sé que aleshores nosaltres érem el partit gran. No com ara.

Tenint aquest model és molt més fàcil desmarcar-nos del Govern si cal. Per això creiem que sempre s'hauria de tenir uns líders a Govern i d'altres al partit que poguessin sortir a qüestionar el propi Govern quan fos necessari i quan es cregués oportú. Evitant d'aquesta manera que Esquerra es quedi difuminada davant la poderosa màquina socialista.

Jordi Rofes
Militant d'ERC-Reus

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Diferenciar Govern de partit

  1. “They sound good, jerk. I couldn’t hear a thing you were saying.” Apparently, the Beats’ noise-canceling feature was working as advertised.

Els comentaris estan tancats.