Fora màscares

Voldria dir arran de les últimes declaracions de Daniel Sirera (PP) sobre la assistència de la seva formació als actes de la Diada després d’un temps apartat, que em sembla que l'assistència d'una persona com ell i el seu partit, fill directe del franquisme i nacionalisme espanyol  més caspós, és un insult a tots els què com jo, no celebrem res, sinó que commemorem una derrota al 1714 què va suposar la pèrdua de les llibertats de Catalunya  fins al dia d’avui. 

[@more@]

Els hereus dels guanyadors, evidentment, no són ben rebuts. I més davant l'exercici de cinisme d'aquest senyor amb el recurs tant patètic de canviar la història al seu gust, dient que Catalunya mai ha estat independent. El decret de Nova Planta i la incorporació a Castella per dret de conquesta deuen ser imaginacions o és que es vol amagar el tracte colonial cap a la que va ser nació sobirana?

Tanmateix, l’altre partit nacionalista espanyol PSC-PSOE, participa en els actes en contra de la seva ideologia i persones com el senyor Duran i Lleida faran el paperot i avergonyeixen els defensors de Barcelona de fa gairebé 300 anys i personalitats mortes recentment com Ll. M. Xirinacs.

D’altra banda el fet diferencial d’aquesta diada es la presentació del Cercle d’Estudis Sobiranistes, intel·lectuals de diversos camps vinculats a ERC i CIU treballant plegats per primer cop per elaborar un full de ruta seriós per un procés cap a la Independència. Es un fet llargament esperat, i imprescindible, a pesar de les cúpules dels dos partits on la demagògia i les proclames es veuen forçades pels seus moviments crítics interns.

De l’evolució de tots aquests moviments i la participació de la societat civil en depèn l’inici del més temut per l’estat Espanyol , un procés d’emancipació nacional que ha de culminar en un referèndum beneit per la Unió Europea i totalment vinculant.

Albert Cortés Montserrat
Militant d’ERC-Tarragona

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Fora màscares

  1. “They sound good, jerk. I couldn’t hear a thing you were saying.” Apparently, the Beats’ noise-canceling feature was working as advertised.

Els comentaris estan tancats.