Fora la “llei de l’embut”: adéu monarquia!

Van passant els dies i continuo ratificant-me cada cop més com a republicà convençut i practicant! Sovint, sóc del parer que les properes vacances del jovent independentista dels Països Catalans serà allotjar-nos indefinidament prop de l’Audiència Nacional de l’Estat espanyol perquè, en l'embranzida global en què emergeix el republicanisme, tothom, dia o altre, hi acabarà anant, almenys una breu estada farà tan sols per constatar als altaveus de la injustícia espanyola: "¿Per què ningú m'ha preguntat mai si vull o no tenir un monarca per damunt meu?".

[@more@]

Ahir, amb els companys de militància de les JERC, ho parlàvem. Tot i que no serem els primers, possiblement serem els propers. Ho dic sense embuts i amb píndoles de cinisme perquè, aquest divendres, tractarem el tema amb la ciutadania arenyenca, sentint el seu caliu, en el marc d’un debat que girarà a l'entorn del Borbó, Juan Carlos I, el rei espanyol.

Així doncs, les JERC Arenys de Mar presentem el llibre "Contra la monarquia" , en el qual ens vindrà l’autor: Matthew Tree. Mentre hi haurà qui cremarà fotografies de la reialesa i/o banderes de l’imperi veí, l’escriptor anglès ja m’ha anticipat d'entrada que caldrà fer el mateix amb la seva reina particular, i prehistòrica, l’Elizabeth II. D’aquesta manera, el llibre és un crit a favor de la llibertat i demostra que la monarquia és un símbol desfasat, un error, un horror, una xacra, una absurditat, una immensa nosa que hauria de ser eliminada de la vida política, social, pública i privada com més aviat millor. Per tant, recomano obertament la lectura i, alhora, us animo perquè vingueu el divendres 28 de setembre de 2007 a les 20h a la Sala Noble del Centre Cultural Calisay.

A voltes, Matthew Tree ens evoca una satírica anglesa sucolent, insòlita i convincent; però, sens dubte, el relat ens pot fer partícips d’un espectacle d'amiració i engany de les monarquies en general i, sobretot, de l'espanyola en particular: qui són els Borbons, la seva història més fosca, els escàndols, les mentides, els diners que ens costa…

Creure en un rei suposa la renúncia a tota lògica i al sentit comú; significa la bogeria col·lectiva!

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell
Militant d'ERC i JERC – Arenys de Mar

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Fora la “llei de l’embut”: adéu monarquia!

  1. Creure en un rei suposa la renúncia a tota lògica i al sentit comú; significa la bogeria col·lectiva!

Els comentaris estan tancats.