La militància decideix!

Finalment hi haurà congrés. Després que més d'una quarta part de la militància (gairebé 300 firmes de 941 militants) de la regió del Camp firmés un document on reclamava la celebració d'un congrés sembla ser que s'ha imposat el seny i els militants de tota la regió podrem escollir lliurement quin cap de llista volem per les pròximes eleccions generals. A aquestes quasi bé 300 firmes se li ha de sumar el suport que la Federació comarcal del Baix Penedès ha donat a la celebració d'aquest congrés.

[@more@]

Crec que és la millor decisió que és podia optar, ara qualsevol militant podrà optar pel candidat que cregui que pot fer una feina millor tant pel partit com pel país.

Jo personalment, no trobava bé que es realitzés per comarca, ja que hem vaig trobar amb la paradoxa que el candidat que millor veig preparat per encapçalar aquesta llista per les eleccions el Congrés és en Jaume Renyer, i ell pertany a la comarca del Tarragonès, d'aquesta forma l'únic que podia optar és donar-li suport i res més, ara gràcies a la celebració del congrés a mes a mes el podré votar.

Però de ben segur que hi ha gent en altres comarques que no son el Baix Camp que s'haurà trobat amb la mateixa situació que jo, gent que deuen trobar en Lluís Aragonès com el candidat més ben preparat per encapçalar la llista i no el van poder votar.

Escollint aquesta opció crec que reforcem el nostre sistema assamblearia ja que donem l'opció a que cada militant parli mitjançant el vot i es pronunciï per l'opció que més li agradi. També és una forma de reforça la R de Republicanisme. L'idea del republicanisme no és només ser antimonàrquic, sinó que també vol dir diàleg, veure els punts de vista diferents de la gent, que la gent s'expressi, que hi digui la seva, d'aquesta manera reforcem aquestes idees, idees que son un gran actiu del partit i fa que ens puguem diferenciar i molt dels altres partits i es que com diu el llibre d'Esquerra Independentista "Independència 2014", ERC ha de ser més que un partit, ha de ser un partit-moviment.

En el pròxim congrés que és celebrarà a la regió del Camp per escollir el cap de llista per la província de Tarragona la militància s'haurà de decidir pel Lluís Aragonès o pel Jaume Renyer, però s'ha de tenir clar que no hi haurà ni vençuts ni vencedors, perquè tant bon punt acabi l'escrutini tots hem de fer pinya perquè ERC torni a treure uns resultats tant brillants com en les eleccions del 2004. El pròxim congrés que és celebrarà l'únic qui haurà guanyat de debò serà la Democràcia.

Jordi Rofes i Mateu
Militant d'ERC – Reus

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La militància decideix!

  1. Crec que és la millor decisió que és podia optar, ara qualsevol militant podrà optar pel candidat que cregui que pot fer una feina millor tant pel partit com pel país.

Els comentaris estan tancats.