KOSOVO, LA PROPERA REALITAT

Llegeixo les noticies sobre aquest territori anomenat Kosovo en el bell mig dels Balcans, i no puc evitar un sentiment d’enveja sana pel que tard o d’hora aconseguiran, un reconeixement en el mapa mundial i veu pròpia en tots els seus afers.

[@more@]

No em sorprèn l’actitud de Rússia, un colós que intenta sobreviure en l’escena mundial a base del seu poder militar i d’un regim dominat pel Sr. Putin que ho és tot menys democràtic. El seu veto comporta l’amenaça de que això obrirà un nou allau de petits estats en el continent, com si fos una tragèdia i comença a posar exemples de territoris en la seva orbita, molts d’ells amb prou feines coneguts. Tampoc sorprèn l’actitud espanyola, que finalment ha acabat acceptant pel seu compromís amb la Unió Europea però amb evidents reticències. Ja se sap que els països poc democràtics, el dret a decidir de la gent fa molta por. I Espanya n'és un clar exemple.

Tanmateix a Catalunya, on el moviment sobiranista sembla que aconsegueix quotes de popularitat en totes les capes de la població, com en la passada manifestació del 1 de desembre, no s’acaba de canalitzar en els porucs partits catalans, més preocupats de les seves estratègies particulars que d’encapçalar aquest procés d’alliberament nacional.

D’Espanya només n'espero incomprensió, rebuig i traves, és per això que el remei esta aquí i no sembla que cap dels dirigents actuals sigui prou valent i honest per agafar el relleu de la societat civil cap a la plena sobirania. Sembla que una nova onada idenpendentista amb la constitució de nous estats passarà per Europa Occidental, i si no l’agafem, podria ser massa tard i quedar-nos-ho mirant des d'una freda i sòrdida andana. És a les nostres mans.

Albert Cortés i Montserrat
Militant d’ERC – Tarragona

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: KOSOVO, LA PROPERA REALITAT

  1. Llegeixo les noticies sobre aquest territori anomenat Kosovo en el bell mig dels Balcans, i no puc evitar un sentiment d’enveja sana pel que tard o d’hora aconseguiran, un reconeixement en el mapa mundial i veu pròpia en tots els seus afers.

Els comentaris estan tancats.