PSOE i PP, LA MATEIXA COSA

Escoltant les ultimes promeses de la campanya de les eleccions generals a l’estat espanyol és evident que s’ha convertit en un mercat. Sembla una competició; que 2 milions de llocs de treball, doncs jo 200.000 mes; que 300.000 places de llars d’infants, doncs jo 400.000; així fins arribar a la devolució dels 400 euros expressada per Zapatero a cada contribuent. En total 5.000 milions d’euros del superàvit públic per comprar els vots de la població.

[@more@]

A Catalunya, crec que la mesura hauria de suposar indignació, ja que amb aquests diners és podria eixugar part del dèficit anual, millorar les inversions en infraestructures ja esgotades, millorar el futur sistema de finançament i altres greuges comparatius soferts per la població catalana. D’altra banda la mesura no en te res de progressista, ja que la política de xecs emprada pel president del govern espanyol amb un import igual per tothom, sense tenir en compte la renda de cada individu s’acosta als postulats mes dretans de l’imperi.

Tanmateix i sense ruboritzar-se afirma que ha complert amb Catalunya i que tenim un gran estatut gracies al seu partit, un altre insult a la intel·ligència de la ciutadania, quan tothom sap el reguitzell de mentides d’aquest senyor al llarg de la legislatura: Retorn papers de Salamanca, arribada del TGV a Barcelona, desenvolupament de l’estatut, incompliment en l’apartat d’inversions etc…

Arribats a aquest punt ens preguntem quina diferencia hi ha entre el PP i el PSOE-PSC? La resposta és que en molts aspectes cap. Tots dos volen tancar el model territorial, tots dos defensant una llengua única, tots dos volen limitar l’autogovern del país, tots dos neguen el dret a l’autodeterminació, tots dos treuen rèdit electoral de l’anticatalanisme i tots dos s’uneixen amb lleis tan antidemocràtiques com la llei de partits, el pacte antiterrorista o la negació de publicar les balances fiscals. Cap dels dos farà variar la perspectiva respecte a Catalunya i seguiran tractant com a ciutadans de segona categoria aquesta part del territori.  Tanmateix la virulència amb Euskadi és major il·legalitzant impunement qualsevol partit abertzale amb una total desnaturalització de la justícia. Davant d’això la resta de partits amb els ulls clucs intentaran treure les engrunes com sempre.

Albert Cortés Monserrat
Militant d'ERC – Tarragona

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: PSOE i PP, LA MATEIXA COSA

  1. Arribats a aquest punt ens preguntem quina diferencia hi ha entre el PP i el PSOE-PSC? La resposta és que en molts aspectes cap.

Els comentaris estan tancats.